Home » Cross Posts » Curcan aromat cu lămâie și usturoi

Curcan aromat cu lămâie și usturoi

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 11 vizualizari 4 minute timp estimat

Rețetă pentru 8 porții. Se prepară în aproximativ 4 ore și 20 de minute.

INGREDIENTE

PENTRU CURCAN

1 curcan de 3,5-4,5 kg
2 lămâi feliate (folosește coaja pentru umplutură)
1 căpățână de usturoi, tăiată în jumătate
150 g unt topit
Câteva crenguțe de cimbru

PENTRU GARNITURĂ

2 lămâi tăiate în felii
3-4 căpățâni de usturoi, înjumătățite

PENTRU UMPLUTURĂ

250 g pesmet alb
Coaja de la 2 lămâi
6-8 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
2 linguri cu cimbru proaspăt, mărunțit
Sare și piper negru măcinat
2 ouă mari
100 g unt topit
Supă de pui
O bucată de muselină, ca să acoperi curcanul

MOD DE PREPARARE

  1. Preîncălzește cuptorul la 190˚C. Pentru umplutură, pune într-un bol pesmetul, coaja de lămâie, pătrunjelul, cimbrul și asezonează. Amestecă bine. Adaugă ouăle și untul topit și omogenizează. Umple curcanul cu acest amestec. Adaugă coaja de lămâie și usturoiul.
  2. Cântărește curcanul umplut pentru a calcula timpul de coacere, astfel: câte 20 de minute pentru fiecare kg, plus 90 de minute. Pune curcanul într-o tavă mare și presară deasupra crenguțele de cimbru. Stropește cu suc de lămâie. Îmbibă bine muselina în unt topit, apoi acoperă curcanul cu ea. Toarnă supa de pui în tavă. Lasă curcanul să se coacă după timpul calculat anterior. Înainte cu 30-40 de minute de a fi gata, adaugă în tavă feliile de lămâie și usturoiul.
  3. Pentru a testa dacă curcanul este gata, taie cea mai subțire parte a curcanului. Dacă aici carnea este rozalie, atunci mai lasă-l puțin.
  4. Scoate tava din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu și lasă să se răcească 30 de minute.

SFATURI

Freacă bine curcanul cu sare pe exterior.
În loc de muselină, poți înveli curcanul cu felii foarte fine de kaizer.
Servește carnea alături de un piure fin de cartofi dulci cu usturoi și rozmarin, un sote de legume sau o porție de orez sălbatic cu ciuperci.

❤️ Încearcă și aceste rețete cu curcan:
Curcan cu crustă de verdețuri
Ruladă de curcan cu ciuperci și verdeață
Burger de curcan cu chipsuri din cartof dulce
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Decembrie 2025 – Ianuarie 2026
este acum în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro