126
Rețetă pentru 12 porții. Timp de preparare: 30 minute și 4 ore de așteptare.
INGREDIENTE
400 g fructe de pădure
1 pepene roșu mic
1 pepene galben
2 linguri rom
300 g zahăr pudră
600 ml frișcă lichidă
Câteva pișcoturi pentru ornat
MOD DE PREPARARE
- Speli fructele de pădure în strecurătoare, sub jet de apă rece, le lași la scurs și le cureți. Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le presezi, pentru a obține aproximativ 200 ml suc.
- Tai în felii câte 1/2 din fiecare pepene. Cureți fructele de semințe și coajă și le mixezi separat, în blender. Stropești cu rom bucățile de pepene rămase, le acoperi cu folie de plastic și le dai la rece.
- Amesteci în vase diferite piureurile de pepene roșu și galben, cu câte 100 g zahăr și 200 ml frișcă bătută. Procedezi la fel și cu sucul de fructe de pădure. Dai cele 3 vase cu înghețată la congelator, pentru 4 ore. Din oră în oră, scoți vasele și amesteci înghețata.
- Servești înghețata asortată în cupe, decorată cu fructele de pădure păstrate, cuburi de pepene și pișcoturi.