Namoura

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 48 vizualizari 3 minute timp estimat

Preparatul mai este cunoscut și sub alte nume: basbousa, hareesa, harissa, hrise, revani, safra. Este originar din Libia, dar se gătește și în Siria, precum și alte țări din Orientul Mijlociu. Desigur, cu mici variații.

Rețetă pentru 4 porții. Timp de preparare: 50 de minute.

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT

1 cană făină
1 cană griș
1 cană zahăr
1 cană nucă de cocos
1 cană iaurt
5 plicuri zahăr vanilinat
1 fiolă esență de vanilie
1 vârf de cuțit praf de copt
3 ouă
2 linguri pastă de susan sau unt

PENTRU SIROP ȘI DECOR

2 căni zahăr
2 căni apă
½ lămâie
3 linguri miere
2 linguri nucă de cocos

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru aluat, dozezi ingredientele cu o cană de 250 ml. Le mixezi pe toate într-un castron, până se dizolvă cristalele de zahăr. Torni compoziția într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil unsă cu pasta de susan.
  2. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mare timp de 10 minute, în partea de jos a aragazului. Muți tava pe grătarul de la mijlocul aragazului și coci în continuare la foc mediu, până se rumenește frumos.
  3. Între timp, pregătești siropul la foc mic, din apă și zahăr, adăugând la sfârșit zeama de lămâie. Torni uniform siropul peste blatul rece și lași să se însiropeze timp de 20 de minute.
  4. Întinzi un strat fin de miere și presari nuca de cocos. Tai prăjitura după ce s-a răcit complet.

 

Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro