Își propunem o rețetă de pizza sănătoasă, indicată în glomerulonefrită, litiază renală urică, insuficiență renală. O porție conține 376,3 kcal, 10,76 g proteine, 13,75 g lipide și 49,37 g glucide. Ingredientele sunt pentru 10 porții. Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute.
INGREDIENTE
100 g conopidă
250 g fasole verde
150 g ciuperci
100 g porumb din conservă
2 crenvurști vegetali (100 g)
3 linguri pastă de tomate
1 legătură ceapă verde
600 g făină
½ cub drojdie (20 g)
100 g margarină
30 ml ulei
1 linguriță rasă oregano
350 ml apă
Sare, după indicația medicului
MOD DE PREPARARE
- Dizolvi drojdia în apă călduță și o amesteci cu făina cernută, 50 g margarină, apă călduță, sare și oregano. Frămânți aluatul și îl lași la crescut timp de 30-40 de minute, la loc cald și ferit de curent.
- Cureți fasolea și conopida și le speli. În ulei și puțină apă, înăbuși fasolea ruptă în bucăți de 3-4 cm și conopida desfăcută în buchețele. Tai crenvurștii și ceapa verde în rondele subțiri. Scurgi porumbul. Cureți, speli, tai în felii și călești ciupercile cu 1 lingură de margarină, apoi le dai prin mașina de tocat.
- Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm, pe care o așezi într-o tavă de aragaz unsă cu margarină și tapetată cu făină sau în două forme rotunde de tartă. 4. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță, torni pasta de tomate diluată cu apă, repartizezi legumele și crenvurștii și dai pizza la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.
👉 Citește și Cum faci aluatul de pizza perfect, în casă
❤️ Prepară și Pide: Pizza turcească
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com


