Astăzi, o rețetă sănătoasă! 1 porție conține: 162,3 kcal, 8,13 g proteine, 5,18 g lipide, 19,44 g glucide.
Rețeta este pentru 10 porții și se prepară în aproximativ 30 de minute.
INGREDIENTE
300 g linte roșie
2 cepe mari
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov mare
3-4 căței de usturoi
3 linguri ulei
1 legătură pătrunjel verde
1 vârf cuțit cimbru
Sare
MOD DE PREPARARE
- Alegi lintea, o speli și o fierbi timp de 10 minute la foc mic, în 2 litri de apă cu puțină sare.
- Cureți și speli rădăcinoasele și ceapa. Razi mare morcovul și albitura.
- Tai ceapa mărunt. Le pui în oala cu linte și continui fierberea 10 minute.
- Presari cimbrul, sărezi supa după indicația medicului, adaugi usturoiul zdrobit și uleiul.
- Repartizezi supa în farfurii și presari pătrunjel.
SFATURI
- Lintea roșie fierbe repede. Dacă o fierbi la foc iute, mai mult de 15 minute, se poate zdrobi, iar boabele își pierd aspectul de bănuți.
- Lintea verde sau galbenă trebuie pusă la înmuiat cu cel puțin 2-3 ore înaintea fierberii. Învelișul boabelor fiind mai gros, necesită un timp de preparare de cel puțin 25 minute.
- Dacă ai o tuse bronșitică, poți adăuga mai mult cimbru, căci acest lucru va contribui la fluidificarea secreției.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Supă de linte cu pui și ciuperci
Supă de linte cu portocale
Supă picantă de morcovi și linte (deliciu de post)
De post: Sarmale cu linte și năut
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
