Home » Supe și ciorbe » Supă picantă de morcovi și linte (deliciu de post)

Supă picantă de morcovi și linte (deliciu de post)

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 519 vizualizari 4 minute timp estimat

Supa picantă de morcovi și linte este dovada absolută că postul nu înseamnă mâncare fără gust. Ba chiar dimpotrivă! Uneori cele mai banale combinații de ingrediente pot oferi un veritabil spectacol pentru papilele gustative. Mai mult, sunt nutritive – supa picantă de morcovi și linte este o excelentă sursă de antioxidanți, fier și vitamine – nu conțin multe grăsimi și aduc un aport foarte echilibrat de carbohidrați care te mențin tonic, energic și anulează senzația de foame. 

Această rețetă de supă picantă taie pofta de dulce nesănătos, hidratează și te binedispune și, ca să fie tabloul beneficiilor complet mai adăugăm că se face și foarte repede, ceea ce o recomandă ca soluție perfectă pentru cină și are foarte puține calorii. Ingredientele sunt pentru 4 porții, fiecare cu circa 250 calorii. 

Mai trebuie spus că supa picanta are origini asiatice, în consecință o bună parte din savoare și gust vine de la utilizarea unor condimente și a modului în care acestea sunt gătite pentru a se pune în valoare. 

Ingrediente 

  • 2 linguri de semințe de chimen; 
  • un vârf de linguriță de fulgi de ardei iute; 
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 600 g morcovi, spălați și rași prin răzătoarea mare (poți lăsa morcovii cu tot cu coajă, dacă sunt tineri și sănătoși); 
  • 140 g linte roșie (din conservă, gata fiartă); 
  • 1 l supă de legume fierbinte (preparată dintr-un cub de concentrat de supă și un litru de apă);
  • 125 ml lapte de cocos.  

Mod de preparare

Încinge o oală și prăjește semințe de chimen și fulgi de ardei iute timp de 1 minut sau până când încep să sară în jurul tigaii și să-și elibereze aromele. Pune deoparte jumătate din amestec. 

Pune în oală, peste jumătate din semințe și fulgii de ardei, uleiul de măsline, morcovii rași, și călește-i preț de 5 minute, amestecând mereu. Pune sare și piper. Adaugă lintea scursă și clătită, supă de legume fierbinte și laptele de cocos. Pune capac și fierbe totul, la foc mic circa 15-20 de minute. 

Supa poate fi servită în acest moment. Presară deasupra semințe de chimen rumenite și fulgi de ardei iute. Este perfectă alături de lipii calde. 

O poți însă transforma în supă creme, cu un blender vertical. Omogenizează toată supa sau doar o parte din ea. O poți lăsa mai groasă sau o poți subția cu supă sau lapte de cocos. 

O mai poți servi cu iaurt. În loc de lapte de cocos, dacă preferi poți folosi lapte simplu sau smântână pentru gătit (4-5 linguri).

Supa picantă este pur și simplu delicioasă. Va rămâne la fel de gustoasă și reîncălzită.

⭐ Tocană cu fasole boabe (rețetă provocatoare, de post)

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro