O mâncare ușoară, pe care o pot consuma și copiii dacă fierbi carnea în loc să o prăjești! Ingredientele sunt pentru 4 porții. Timp de preparare: 55 de minute.
INGREDIENTE
500 g carne de vițel
2 linguri făină
2 cepe mici
3 linguri ulei
1 morcov
1 dovlecel mic
1 ardei roșu
3 roșii mici
1 conopidă mare sau 2 mici
1 foaie de dafin
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE
- Speli carnea, o usuci cu un șervet și o tai în cuburi. Treci bucățile de carne prin făină și le înăbuși cu ulei și apă, apoi le lași să fiarbă acoperit, împreună cu foaia de dafin, până se înmoaie. Din când în când ridici capacul, torni apă fierbinte și amesteci.
- Separat, pui la fiert, în apă cu sare, conopida curățată, spălată și desfăcută în buchețele. Cureți și speli ceapa, morcovul, dovlecelul și ardeiul. Tai ceapa mărunt, ardeiul în fâșii, dovlecelul în rondele, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mare și le înăbuși împreună cu bucățile de carne.
- Decojești roșiile, le tai mărunt și le adaugi în cratiță, iar după 5 minute pui conopida bine scursă. Scoți foaia de dafin, sărezi și piperezi mâncarea după gust.
❤️ Prepară și aceste rețete!
Mâncare de ceapă cu carne de vițel
Pulpă de vițel cu sos alb
Cheeseburgeri fragezi cu carne de vițel
Ficat de vițel fript
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
