Home » Aperitive, salate, sosuri » Aperitiv Buburuze Vesele

Aperitiv Buburuze Vesele

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 259 vizualizari 3 minute timp estimat

Uneori ai nevoie să te înveselești puțin, iar acest lucru îl poți obține chiar și preparând un fel de mâncare care să te binedispună. Dacă ai copii, aperitivul-surpriză pe care ți-l propunem va fi cu atât mai potrivit! Rețeta este pentru 8 porții și se prepară în aproximativ o oră și 10 minute.

INGREDIENTE

2 vinete
8 roșii mijlocii
70 ml ulei
1 ceapă mică
1 lingură cremă de brânză și frunze de pătrunjel pentru decor
sare

MOD DE PREPARARE

1.  Speli, înțepi vinetele cu o furculiță și le coci apoi pe flacără, după care le decojești cât sunt calde și le lași să se scurgă pe un tocător de lemn.
După ce s-a scurs lichidul amărui, le toci folosind un instrument de lemn și le mixezi împreună cu uleiul, încorporându-l pe acesta treptat, lingură cu lingură, ca la maioneză.
Cureți ceapa, o toci mărunt și o adaugi în pasta de vinete, apoi sărezi după gust.

2.  Speli roșiile și le tai câte un capac incomplet, puțin mai mic decât jumătate din roșie, pornind de la partea la care a fost atașată codița. Detașezi capacul jumătății superioare de roșie și îl tai în jumătate. Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi cu grijă miezul roșiilor și le lași să se scurgă pe șervete absorbante, cu tăietura în jos.

3. Umpli roșiile cu salata de vinete, iar deasupra așezi căpăcelul.
Pui cremă de brânză într-o pungă mică de plastic, cu un colț perforat.
Faci ochii gărgărițelor din bucățele de măsline sau din boabe de piper, antenele, din tulpină de pătrunjel, iar bulinele albe, cu ajutorul cremei de brânză pusă în pungă.
Dacă ți-a mai rămas verdeață, o presari în jurul gărgărițelor, imaginând iarba fragedă dintr-o poieniță.

SFATURI:
Alege vinete tinere, proaspete și lungi, care au mai puține semințe!
Nu arunca miezul roșiilor, ci adaugă-l la salată, la un sos sau la ciorba de legume. Totuși, nu-l lăsa de pe o zi pe alta.
Pentru copiii mai mici, poți umple roșiile doar cu cremă de brânză amestecată cu mărar și, eventual, câteva rondele de ceapă verde.

Găsești mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format fizic aici și în format digital aici.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro