Home » Promo » Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.

Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 48 vizualizari 2 minute timp estimat

COZONAC TRUNCHI DE CON

Timp de pregătire: 45 minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 gr margarină Rama pentru Copt și Prăjituri
  • 300 gr de zahăr tos
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 5 ouă
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 300 gr de făină fină
  • 200 gr mix de fructe uscate, nucă și ciocolată

Pentru decor:

  • 100 gr de ciocolată de menaj

 

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius (dacă este electric) sau la 200 grade Celsius (dacă e unul obișnuit).

Se amestecă margarina Rama pentru Copt și Prăjituri moale (la temperatura camerei) cu două treimi din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat până se face spumă. Apoi, se incorporează gălbenușurile de ou, unul câte unul, pe rând.

Se pune deoparte o lingură de făină pe care o vom folosi mai târziu. Restul de făină se amestecă separat cu praful de copt şi se adaugă la compoziția anterioară, în ploaie.

Albușul de ou se bate până la obținerea unei spume tari; spre final se adaugă şi restul de zahăr, și se înglobează treptat în compoziția anterioară.

Fructele uscate, miezul de nucă şi ciocolata tăiată în cubulețe mici se amestecă cu făina pusă deoparte (în acest fel nu se scufundă la coacere în partea inferioară a aluatului), după care se amestecă în aluatul de cozonac.

Forma specială de cozonac se unge cu margarina Rama pentru Copt și Prăjituri şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziția în ea, după care se pune în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră, la 180 grade Celsius (dacă este electric) sau la 200 grade Celsius (dacă este unul obișnuit).

Se verifică cu testul scobitorii – se introduce o scobitoare în compoziție, iar dacă e copt cozonacul, scobitoarea trebuie să iasă curată, iar tava poate fi scoasă din cuptor.

Când se răcește, prăjitura este stropită cu ciocolată topită și se decorează după gust.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro