Home » Deserturi & băuturi » Prăjituri fără coacere simple și rapide

Prăjituri fără coacere simple și rapide

Autor: Otilia Ignat
1 comentariu 1,6K vizualizari 12 minute timp estimat

Aceste prăjituri fără coacere simple și rapide sunt o alternativă la cele clasice. Toate au în comun prepararea simplă, care poate fi foarte ușor adaptată. Marele beneficiu este că sunt gata îndată ce toate ingredientele sunt utilizate, fără a mai avea nevoie de coacere. Tot ceea ce mai trebuie este să le ții la rece, pentru 2-3 ore înainte de a le servi, dar nici asta nu este mereu o condiție obligatorie.  Pot fi asociate cu tot felul de fructe – proaspete sau congelate – sosuri de ciocolată sau caramel, siropuri de fructe sau friscă. Dar, nimic nu te oprește să le servești fară niciun fel de decor. 

Mai jos ai 3 dintre cele mai bune și mai ușor de preparat prăjituri fără coacere simple și rapide. Ingredientele sunt dintre cele uzuale pe care, de regulă, oricare dintre noi le are în casă sau le poate procura foarte simplu, din orice magazin alimentar.  Montează-le mereu în tăvi cu pereți detașabili, rotunde sau de orice altă formă vrei tu. Spor! 

Prăjitură simplă și rapidă fără coacere, cu banane

Toate prajiturile cu banane sunt gustoase și au farmec exotic încântător. În plus, sunt sănătoase, pentru că incluzând banale în compoziție vei reduce cantitatea de zahăr adăugat. Rețeta este simplă, modul de preparare fiind asemănător cu al clasicelor prăjituri fără coacere de tip cheesecake. Rezultatul este delicios. 

Ingrediente pentru prăjitura cu banane

  • 300 g unt topit (100 g pentru crustă și 200 g pentru umplutură)
  • 400 g biscuiți simpli 
  • Două linguri de zahăr pudră (sau mai puțin dacă bananele și fructele din compot sunt suficient de dulci) 
  • 4 ouă
  • 6 banane
  • 1 conservă de ananas în sirop (sau orice alt compot de fructe)
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 25 g gelatină
  • O bucățică de ciocolată pentru decor 

Modul simplu de preparare al prăjiturii cu banane fără coacere

Zdrobește biscuiții și combină cu 100 de grame de unt topit. Formează crusta într-o tavă de tort cu pereți detașabili și apoi las-o la frigider ca să se întărească.

Într-un bol care poate fi pus în apă fierbinte bate bine ouăle întregi cu zahărul în baie de apă (apa nu trebuie să clocotească), până rezultă o cremă spumoasă și fină. Bate frișca și strivește bine 4 banane până rezultă un piure fin. 

Pune piureul de banane în crema de ouă rece și omogenizează, apoi adaugă frișca bătută. Pune gelatina și amestecă. (verifică dacă trebuie sau nu înmuiată și prepară gelatina conform indicațiilor). Adaugă bucățile de ananas bine scurse de suc și, eventual, tăiate mărunt.

Taie felii cele două banane rămase și așază-le pe crusta. Adaugă crema și nivelează. Prajitura trebuie să stea peste noapte la frigider. Se servește decorată cu ciocolată rasă sau cum vrei tu! 

Prăjitură fără coacere cu ciocolată și cremă de vanilie

Crema de vanilie și ciocolată este una dintre cele mai des utilizate combinații și asta deloc întâmplător. Este una dintre cele mai plăcute și gustoase combinații. Adaugă un blat crocant de biscuiți cu ciocolată, iar rezultatul va fi perfect. 

Ingrediente pentru prăjitura cu ciocolata și vanilie

  • 400 g biscuiți cu cacao
  • 4 linguri de fulgi de cocos
  • 250 g unt (100 g pentru crusta de biscuiți, 150 g pentru crema)
  • 1 l lapte 
  • 200 g zahăr pudră
  • 5 gălbenușuri
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • vanilie
  • 200 g ciocolată neagră pentru prăjituri
  • 200 ml smântână pentru frișcă 

Modul simplu de preparare al prăjiturii fără coacere

Marunțește biscuiții cât mai bine. Poți utiliza și un robot de bucătărie. Amestecă biscuiții cu fulgii de cocos și 100 de g de unt topit și răcit și jumătate din ciocolată topită în prealabil. Amestecă bine și așază totul într-o tavă, cu pereți detașabili și nivelează prin apăsare. Pune crusta la rece.

Cremă de vanilie se prepară în mod clasic: dizolvă amidonul în câteva linguri de lapte, apoi omogenizează-l în tot laptele. Bate foarte bine gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă fină și adaugă esența de vanilie. Pune încet laptele și amestecă. Transferă compoziția pe foc mic și amestecă încontinuu până ce crema capătă consistența unei creme tartinabile. Dă deoparte și lasă să se răcească. Când este rece, adaugă untul rămas, bate cu mixerul până devine fină.

Pune crema de vanilie peste blatul de biscuiți și uniformizează cu o spatulă.

Topește a doua jumătate de ciocolată. Pune smântâna pentru frișcă pe foc și las-o să se înfierbânte bine, fără să fiarbă. Pune smântâna fierbinte peste ciocolata. Lasă glazura să se răcească puțin și toarn-o peste crema de vanilie. Dă prăjitura la rece pentru minim 4 ore.

Prăjitură fără coacere cu iaurt

Eu cred că este una dintre cele mai bune prăjituri fără coacere simple și rapide. Se face simplu și poate deveni un obicei al familiei. 

Ingrediente pentru prăjitura cu iaurt

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 200 g unt cu 60% grăsime
  • 600 g iaurt simplu gras, din lapte integral
  • 20 g foi de gelatină
  • 3 linguri de lapte
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru prăjitura fără coacere cu iaurt

Tapetează o tavă rotundă cu diametrul de 20 de centimetri cu hârtie de copt. Topește untul, lasă-l să se răcească puțin. Macină biscuiții până devin o pudră și adaugă peste ei, într-un bol untul topit. Omogenizează bine și așază-l în tavă presând bine. Pune tava la rece – eventual în congelator. 

Pune foile de gelatină să se înmoaie. Încălzește laptele într-o cratiță. Gelatina moale se stoarce și se pune în laptele fierbinte. Amestecă cu un tel pentru a topi gelatina și pune, dacă este nevoie, lapte din nou pe foc, dar fără să fiarbă. Când s-a topit complet gelatina, dă deoparte și lasă să se răcească bine.

Smântâna lichidă se bate cu zahărul pudră. Pune iaurtul într-un bol, adaugă laptele cu gelatină și amestecă energic pentru omogenizare, și apoi încet, adaugă frișca. Crema obținută se pune în forma rece, se nivelează suprafața și se lasă în frigider să se întărească pentru minimum 5 ore. Prăjitura cu iaurt fără coacere este gata și poate fi servită simplă, cu ciocolată rasă, sirop de fructe ori fructe proaspete de sezon.

Care dintre aceste prăjituri fără coacere simple și rapide este preferata ta? De ce? 

⭐ Poate te interesează și colecția de rețete de creme pentru tort

Sursa foto: 123rf.com

1 comentariu

Prăjitură cu mere. 3 rețete inedite 23 ianuarie 2024 - 9:48 am

[…] Prăjitură cu mere. 3 rețete inedite Cum prepari tiramisu perfect. Sfaturi și secrete Prăjituri fără coacere simple și rapide Ce beneficii are consumul de macrou. Și câteva rețete delicioase Gogoșele cu iaurt. Cele […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro