Home » Supe și ciorbe » Supe reci pentru vară fără foc

Supe reci pentru vară fără foc

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 216 vizualizari 8 minute timp estimat

Am o mică colecție de supe reci pregătite fără foc. Sunt perfecte pentru aceste zile de vară, sunt gustoase și, foarte important, extrem de ușor de făcut. Toate aceste supe pregătite la rece trebuie făcute exact înainte de a fi consumate sau cu foarte puțin timp înainte.

supa rece de rosii

Supa de roșii. Top supe reci

Supa de roșii preparată la rece este un regal și este ideală în această perioadă a anului, mai ales că ai din belșug roșii proaspete. Pentru patru porții ai nevoie de 7-8 roșii cărnoase, un ardei gras roșu, un ardei iute mic (dar poți renunța la el), patru linguri cu smântână, sare, piper, o mână bună de frunze de țelină și o jumătate de țelină (de preferat nouă, pentru că este mai parfumată), o șuviță de păstârnac. 

Mod de preparare

Scoate pielița roșiilor. Se pun în apă clocotită pentru un minut apoi sub jet de apă rece. Coaja se desface foarte ușor. Dar, poți face rețeta și cu roșiile întregi. 

Pune roșiile în blender, adaugă smântâna și bucățica de ardei iute. Taie mărunt frunzele de țelină și dă prin răzătoarea mică rădăcina de țelină și bucățica de păstârnac. Pune și aceste două ingrediente în blender și omogenizează cu două-trei impulsuri scurte. Potrivește de sare și piper și servește imediat cu puțină smântână.

În loc de ardei iute poți folosi 2-3 cătei de usturoi. 

Dovlecei. Beneficii pentru sănătate, cum îi algi și cum îi poți găti

supe reci - supa de pepene galben

Supa de pepene galben. Un regal în colecția de supe reci

Supa de pepene galben este ideală pentru această perioadă, este fină, parfumată și foarte specială. Pentru patru porții mari ai nevoie de un pepene galben potrivit și bine copt. Alege un pepene parfumat. Îți mai trebuie cinci-șase linguri de smântână, un iaurt mic (150 de grame), o lingură de miere.

Mod de preparare

Taie pepenele în două și scoate miezul. Pune miezul tăiat în bucăți în blender, adaugă iaurtul, smântâna și mierea. Combină totul bine, în câteva impulsuri. Poți pune un strop de piper (dă o aromă incredibilă), nucșoară sau puțină scorțișoară. Dacă vrei, poți adăuga miere sau iaurt până ajunge la gustul și consistența care este pe placul tău.

Lasă supa la frigider până când se răcește bine. Servește supa cu fructe de pădure congelate puse direct în supă (afine sau zmeură) și adaugă frunze de mentă tocate foarte mărunt. Este delicioasă!

supe reci fara foc

Supa de pepene cu vin alb. Cea mai bună dintre supele reci

Supa de pepene cu vin alb este un preparat inedit, care își poate găsi un binemeritat loc la o cină specială. Pentru patru porții mari ai nevoie de un pepene galben potrivit, foarte bine copt și proaspăt, 200 de mililitri de vin alb sec, o lingură de fistic zdrobit bine, un ardei verde pentru ornat și câteva felii de jambon sau salam foarte uscat și de foarte bună calitate.

Mod de preparare

Pune într-un blender miezul pepenelui împreună cu vinul și mixează. Adaugă fisticul măcinat și dă la rece. 

Servește un bol de supă în care ai pus câteva bucăți de jambon sau feliile de salam uscat și decorează cu ardei verde tocat mărunt.

supa de castraveti

Supa de castraveți. Un clasic printre supele reci

Pentru patru porții de supă de castraveți ai nevoie de 200 de grame de smântână degresată, câteva frunze de busuioc proaspăt, o mână bună de frunze de mentă proaspătă, o ceapă mare, 6-10 castraveți de grădină (circa un kilogram), o jumătate de ardei iute mic, sare și piper.

Mod de preparare

Toate ingredientele se pun în blender. Castraveții îi poți pune cu sau fără coajă, dar dacă sunt curați și din propria grădină coaja aduce un plus de minerale și vitamine. Scoate semințele ardeiului iute și adaugă-l în blender. 

Omogenizează totul cu doar câteva impulsuri scurte. Supa de castraveți nu trebuie complet lichefiată, trebuie să rămână urme ale ingredientelor care au fost puse, acesta fiind o parte din farmecul ei.  Potrivește supa de castraveți de sare și piper.

 

supe reci

Supa de castraveți cu avocado

Supa de castraveți cu avocado este o supă medicament. Este o supă cremoasă și fină. Pentru o porție ai nevoie de jumătate de avocado, trei castraveți, o jumătate de ceapă, sucul de la jumătate de lime, o lingură cu smântână, sare și piper și puțin mărar.

Mod de preparare

Curăță avocado, castraveții și ceapa. Taie-le în bucățele și pune-le într-un blender împreună cu o lingură, două de apă. Omogenizează bine și adaugă smântâna. Mixează din nou. 

Răstoarnă într-un bol, pune verdeața, sare și piper. În loc de castraveți poți să folosești dovlecei, în loc de smântână iaurt gras. Gustul final îl modelezi cu ierburi aromate. Merge și un ardei iute, dar și un ardei gras, mai ales în varianta cu dovlecei.

Acum știi să faci supe reci! Plecând d ela aceste rețete poți face nenumărate alte combinații.

Sursa foto: http://www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro