Home » Mâncăruri » Ostropel de miel: Rețete de Paște

Ostropel de miel: Rețete de Paște

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 404 vizualizari 4 minute timp estimat

Un pranz copios cu ostropel de miel este o alegere perfectă pentru o masă festivă, dar poate să fie și un fel de mâncare perfect pentru o zi obișnuită. Este sănătos să consumi carne de miel ocazional, nu doar de Paște pentru gustul bun și calitățile nutritive. 

Savoarea acestui fel de mâncare să în combinația de ierburi aromate, care vor îmbogății gustul acestui fel de mâncare.  La fel de inspirat va fi să folosești și o legătură de usturoi verde sau roșii proaspete în locul celor din conservă.

⭐Rețeta de ostropel de miel vine să completeze colecția de rețete de ostropel de pui și este o variantă a acestora, pe care merită să o încerci. 

Ingrediente pentru ostropel de miel

  • 1 kg pulpă de miel;
  • 4 cepe;
  • 8 caței de usturoi;
  • 1 ardei gras roșu; 
  • 1 cutie cu roșii în bulion (min, 200 g)
  • 500 g cartofi noi (sau albi)
  • ulei, sare, piper;  
  • busuioc proaspăt, rozmarin uscat. 

Mod de preparare pentru ostropelul de miel

Tranșează carnea de miel în bucăți mai mari și pune-o la fiert în apa cu sare și o ceapa.  Separat, călește restul de ceapă, pe care ai tăiat-o julien împreuna cu ardeiul tocat mărunt și usturoiul zdrobit. 

Stinge cu zeama în care a fiert carnea, după care adaugă bucățile de carne. Pune totul la cuptor și, din când în când, adaugă puțină supă. 

Când carnea este bine pătrunsă (circa 45 de minute), adaugă cutia cu roșii și condimenteaza cu sare și piper după gust. Când sosul este bine scăzut, aromatizeaza cu verdeață tocată fin. 

Servește ostropelul de miel fierbinte, alături de cartofii copti și taiati cubulețe.

La fel se poate prepara și ostropelul din carne de porc.

Trei vorbe despre carnea de miel

Carnea de miel are un gust caracteristic, ușor dulceag și delicat, care o face potrivită pentru o varietate de preparate culinare. Este adesea descrisă ca având o aromă fină și savuroasă. Textura sa moale și suculentă este mai puțin fibroasă decât alte tipuri de carne și se desface ușor în gură, oferind o experiență gastronomică plăcută.

Poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, friptă sau gătită la grătar. Este adesea folosită și în preparate tradiționale ale diferitelor culturi, cum ar fi friptura de miel sau pilafurile cu carne de miel. Acest tip de carne este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate și nutrienți esențiali, precum fierul, zincul și vitaminele din complexul B. De asemenea, este o sursă bună de acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii.

Carnea de miel este adesea asociată cu sărbătorile de primăvară, cum ar fi Paștele sau Ramadanul, fiind un ingredient tradițional în multe bucate festive.

Sursa foto: 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro